ARAC Live | Control poster

ARAC Live | Control

Nov. 4, 2019 20:00, 4 hours
Control Club
Phone: 0733 927 861
Bucharest
Romania

Pentru vorbitorii de limbă română, cuvântul „arac” are o semnificație certă. Pentru străini, poate doar o rezonanță exotică. În cărțile despre simboluri, frunza viței de vie devine simbol al vieții la sumerieni și o găsim des ilustrată pe morminte și mozaicuri în cultura romană. Vița de vie mai e asociată cu abundență, transformare, fertilitate și tot ceea ce rezultă din faptul că planta poate da vin. Long story short: aracul este cel care susține dezvoltarea fructelor pământului, ceea ce se reinterpretează imediat ca o susținere spirituală a celor înrădăcinați în planeta asta.

Adrian Tăbăcaru, percuționist renumit în scena locală și muzica de orchestră, fost membru în trupa de death metal Taine, s-a alăturat în acest proiect lui Costin Chioreanu, artist plastic cunoscut grație ilustrării materialelor unora dintre cele mai respectate trupe ale momentului. Este în același timp un chitarist care s-a remarcat prin autenticitate și a avut onoarea să înregistreze muzică alături de David Tibet sau Attila Csihar. Din ansamblul lor face parte o voce puternică, străină de orice formă de previzibil, întrupată de artista greacă Sofia Sarri, care a explorat de-a lungul timpului o plajă foarte largă de stiluri, de la avant-garde, metal și post-rock, la free jazz, improviație, coruri polifonice, fără să omită latura folk pe care a cultivat-o în locul de origine, insula Creta.

Sursa de inspirație pentru muzica compusă sub acest nume stă în distanța dintre om și natură. Explicația unei astfel de distanțe devine redundantă când to ți cunoaștem efectele urbanizării globale care determină oamenii să nu mai conștientizeze decât în mod confuz privilegiile oferite de lumea naturală. De-aici pânã la un ansamblu-manifest a fost un singur pas.

ARAC vine la Control în formula:

Sofia Sarri – voce

Costin Chioreanu – chitară, efecte, Adrian Tabăcaru - tobe, percuție, temple bass, synth.

„As leaves pray to vine, We, the sons of stardust melted with clay Bring in return the last orison. Forgive us!”