Hiraeth | Lansare "Ghosts" în Piatra Neamț / SPOT / +Contraband X poster

Hiraeth | Lansare “Ghosts” în Piatra Neamț / SPOT / +Contraband X

Nov. 9, 2019 20:00, 4 hours
Spot
Piata Stefan cel Mare 18 I
Piatra Neamt
Romania

Concert de lansare al single-ului “Ghosts” în Piatra Neamț @ SPOT

Hiraeth / Iasi

Melodic Metalcore

Hiraeth este o formație de melodic metalcore din Iași. Fondată în 2015, aceasta are în portofoliu concerte în orașe precum Sibiu, Piatra Neamț, Râșnov, Iași și Chișinău. Cea mai recentă și importantă apariție pe scenă a formației a fost în cadrul festivalului Rockstadt Extreme Fest 2019. Aceștia au lansat un nou single intitulat „Ghosts„. Această piesă are un stil predominant modern și marchează îndepărtarea de stilul mai vechi al formației, vizibil pe single-ul „Hypnosis” ce a fost lansat în luna februarie a anului 2019. Formația este compusă din vocaliștii Andrei State și Dragoș Ciobanu, chitariștii Andrei Bojoga și Alex Popescu, bassistul Dan Murariu și toboșarul George Pintilii.

Contraband X / Piatra Neamț

Progressive / Groove Metal

Trupa Contraband X s-a infiintat in 2017, in Piatra Neamt, lansand in martie 2018 primul material discografic: EP-ul “Ruins of Mankind”. Materialul a inclus 6 piese, stilul abordat fiind groove-death metal. In Noiembrie 2018, trupa a lansat videoclipul pentru single-ul “Blind”, piesa ce a marcat o schimbare de stil muzical, cat si cooptarea in trupa a lui Petre Iftimie la chitara (ex. Taine, Illuminati, Spectral).

Anul 2019 mai aduce o schimbare de componenta, alaturandu-se si Liviu Ustinescu la voce (Rancorum, Din Umbra). In primavara trupa a inceput inregistrarile pentru un material nou, in aceeasi directie progressive/djent, fiind lansate cinci piese in perioada aprilie - august 2019.

Contraband X a lansat al doilea material discografic, False Healer, in August 2019. False Healer include sase piese si duce trupa intr-o directie muzicala noua, complet diferita de stilul death groove metal abordat pe primul album. Intr-o componenta noua, False Healer prezinta un stil mult mai modern care imbina elemente de progressive cu djent, dar pastreaza un “ton” melodic si adopta influente fusion.