SoundArt Festival 2018 poster

SoundArt Festival 2018

May 11, 2018 20:00, 2 days, 3 hours
Quantic Pub
Phone: 031 432 1742
Șoseaua Grozăvești 82
Bucharest
Romania


Stoned Jesus, Klimt 1918, Need, Somali Yacht Club, Methadone Skies, Puta Vulcano, Purple Dino, RoadkillSoda, Lowbau, Rrichterinvoid, Holy Lamb, Melancholy, ZiqqurHat, No Good Advice si The Flying Detachment canta la SoundArt Festival 2018.

Noua editie propune publicului sau un format excentric: trei zile de festival in trei cluburi din Bucuresti – Quantic, Fabrica si Control – intre 11 si 13 mai. Abonamentele si biletele pentru eveniment pot fi achizitionate la pret presale de pe iabilet.ro.

Variante de acces la Sound Festival 2018:

Full Pass – abonament care ofera experienta completa SoundArt 2018, mai exact – accesul la toate concertele festivalului din Quantic Club, Control Club si Fabrica Club. Numarul acestui tip de abonament este limitat la 100. Preturi – 120 lei (presale), 150 lei (la intrare).

Quantic Pass – abonament ce asigura prezenta la toate concertele festivalului SoundArt 2018 din Quantic Club. Preturi – 90 lei (presale), 120 lei (la intrare).

Control Pass (12 mai - Klimt1918) – bilet care permite accesul la concertul SoundArt 2018 din Control Club. Preturi – 60 lei (presale), 75 lei (la intrare).

Fabrica Pass (11 mai - RoadkillSoda si Rrichterinvoid) – bilet care permite accesul la concertul SoundArt 2018 din Fabrica Club. Preturi – 20 lei (presale), 25 lei (la intrare).

SoundArt Festival vine cu un plan aparte pentru a doua editie, invitand toti iubitorii de stoner si progresiv la un weekend de concerte si activitati culturale impartite intre trei cluburi. Quantic Club, gazda primei editii, pastreaza scena principala a evenimentului, dar publicul va avea ocazia sa participle la doua concerte speciale in Fabrica Club, vineri, si in Control Club, sambata. Pentru a-i multumi si pe cei mai selectivi, organizatorii pun la dispozitia publicului multiple variante de abonamente si bilete.

Programul intregului festival este gandit astfel incat sa existe posibilitatea de a urmari toate trupele si de a schimba in timp util locatiile pentru urmatorul concert. Momentele de pauza in Quantic Club vor fi completate de numeroase activitati ale caror detalii vor fi anuntate de-a lungul perioadei de pregatire.

STONED JESUS - stoner rock – Ucraina Stoned Jesus sunt cu siguranta cea mai cunoscuta trupa din Europa de Est cand vine vorba de stoner rock/psychedelic. Ucrainenii sunt renumiti pentru regalul de doom metal traditional, stoner rock si psychedelic pe care il prezinta cu succes fanilor la fiecare show al trupei, cat si pe cele trei albume de studio lansate pana in acest moment. Stoned Jesus revin in cadrul SoundArt dupa participarea de la prima editie in care au prezentat publicului materialul “Seven Thunders Roar” in intregime, cu siguranta cel mai special moment al festivalului. In acest moment, trupa se pregateste sa lanseze un noul album, iar publicul prezent la SoundArt Festival 2018 va avea oportunitatea de a asculta piese noi, in premiera.

KLIMT 1918 - shoegaze/rock/new wave - Italia Klimt 1918 este una dintre nenumaratele trupe unice din catalogul Prophecy si probabil cel mai cunoscut nume al Italiei cand vine vorba de Shoegaze/Rock/New Wave. Cu un sound care imbina melancolia celor de la The Cure si Tears for Fears cu euforia crescendo-urilor Post Rock si alte influente, Klimt 1918 reuseste sa creeze o atmosfera si o muzica unica.

NEED – prog rock/metal - Grecia Calatoria NEED a inceput in 2004, cand formula originara a trupei coagulate in jurul chitaristului Ravaya a inregistrat primul material intitulat “avoidinme”. Dupa cateva modificari de componenta, in 2006 trupa a ajuns la formula din prezent. La scurt timp dupa ce NEED a semnat cu Burning Star Records, grupul a lansat albumul de debut “The Wisdom Machine” in noiembrie 2006, material primit cu entuziasm in presa de specialitate. Odata cu turneul de promovare, NEED a avut ocazia sa imparta scena cu CANDLEMASS, JON OLIVA's PAIN, THRESHOLD și DEADSOUL TRIBE, printre altele. In 2011, NEED au urcat pe scena Sonispehere Festival alaturi de IRON MAIDEN, SLIPKNOT & MASTODON. Trupa se poate lauda si cu prezenta la ProgPower, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate stilului din Statele Unite ale Americii. Recent, trupa a lansat al patrulea album, intitulat “Hegaiamas: A Song for Freedom” si s-a intors dintr-un turneu alaturi de Evergrey.

Holy Lamb - progressive rock - Letonia Holy Lamb sunt considerati pe buna dreptate ca fiind una dintre cele mai importante trupe din Letonia. Veteranii prog rock si-au inceput activitatea in 1991, lansand un demo la scurt timp. Activitatea constanta a dus la aparitia mai multor materiale de-a lungul anilor, cel mai recent fiind “Gyrosophy”, album primit excelent in lumea prog. Materialul a fost nominalizat la Golden Microphone Award din Letonia. Concertul trupei in cadrul festivalului SoundArt va fi cu siguranta un moment de sarbatoare pentru fanii stilului prog.

Melancholy - fusion metal - Rusia Melancholy sunt una dintre cele mai experimentate si experimentale trupe din Rusia. Cu o istorie care incepe in 1998, rusii de la Melancholy presteaza un fusion metal care imbina cu succes multiple genuri. Trupa a vizitat constant Romania in ultimii ani, iar in 2018, Melancholy vor urca pentru prima data pe scena SoundArt Festival 2018, unde vor prezenta publicului ultimul album, lansat in 2017, intitulat “Beastlake”.

ZiqqurHat - acid blues/ stoner - Italia Sebastian Papa si Federico Sigillo pot fi considerati capii rautatilor in ZiqqurHat. In vara lui 2013 au pus bazele trupei si au inceput sa cante un acid blues influentat puternic de sonoritati stoner rock. La finalul lui 2017, ZiqqurHat au lansat albumul “Phrenology”, o calatorie stoner/blues impartita in opt piese care nu te lasa sa apesi pe butonul de stop.

No Good Advice - stoner rock - Italia Formata in Turin, trupa No Good Advice si-a inceput povestea in 2012 cu un scop foarte clar. Trio-ul canta un Stoner Rock influentat de anii ’70, bazat pe riff-uri puternice, dar cu un twist modern. Trupa isi considera stilul ca fiind marcat de Black Sabbath, Led Zeppelin, Motorhead si Kyuss. No Good Advice a lansat primul LP in 2017, intitulat “From The Outer Space”.

The Flying Detachment - multiphase stoner rock - Bulgaria Trupa s-a infiintat in 2014, reusind sa schiteze rapid un sunet ce se inscrie in zona heavy stoner. Trupa a cantat alaturi de Planet of Zeus, Sasquatch, 1000mods, Mother Engine si Corecom, iar in momentul de fata se pregatesc sa lanseze primul album din cariera.

SOMALI YACHT CLUB – psychedelic stoner/shoegaze/post-metal – Ucraina

PUTA VOLCANO – stoner rock – Grecia

ROADKILLSODA– stoner rock – Romania

PURPLE DINO – heavy rock’n roll – Grecia

METHADONE SKIES - psychedelic/progressive/stoner/metal -

LOWBAU - southern rock/sludge – Austria

RRICHTERINVOID - industrial, tanz-metal – Romania

Trupele confirmate vor canta la urmatoarele cluburi in cadrul SoundArt Festival 2018:

Quantic Club – Stoned Jesus, Somali Yacht Club, Methadone Skies, Need, Holy Lamb, Puta Volcano, Melancholy, ZiqqurHat, Purple Dino, Lowbau, The Flying Detachment, No Good Advice

Control Club - Klimt 1918

Fabrica Club – RoadkillSoda, Rrichterinvoid

Eveniment organizat de Soundart Festival

Facebook event