Soundart Festival poster

Soundart Festival

May 4, 2017 13:00, 4 days, 3 hours
Quantic Pub
Phone: 031 432 1742
Șoseaua Grozăvești 82
Bucharest
Romania


Primele semne de vară ale lui 2017 vor aduce cu ele unul dintre cele mai îndrăznețe evenimente outdoor din România - SOUNDART Festival. Proiectat în jurul conceptului de interculturalitate, festivalul se va desfășura în perioada 4-7 mai, grădina de vară a Clubului Quantic din București. Evenimentul va reuni multiple ramuri de manifestare a culturii contemporane, concerte live, simpozioane, lansări de carte, vernisaje și workshop-uri, scopul central al proiectului fiind crearea unor noi punți de transfer între diferitele forme ale expresiei artistice.

Eveniment consacrat contemporaneității, SOUNDART Festival girează pentru ingeniozitatea muzicii experimentale moderne ca ferment al procesului sincretic. Primele trei zile ale festivalului vor fi completate de concerte susținute de numeroase și importante trupe aparținând sferelor rock Stoner şi Progressive ale Europei, printre care regăsim și grupuri autohtone. Primele formații anunțate sunt Exivious (Olanda), Stoned Jesus (Ucraina), White Walls (România) și Lowbau (Austria), trupe de excepțională exprimare artistică, ale căror apariții live au toate ingredientele cu adevărat necesare pentru a captiva și inspira publicul.

Locul în care se va desfășura evenimentul este, de asemenea, unul cu totul aparte în peisajul ultra-urban al Bucureștiului. Grădina de vară a Clubului Quantic este o „cetate” verde chiar în inima capitalei, aflându-se în imediata apropiere a Grădinii Botanice și Parcului Politehnici, un spațiu ideal pentru recreere, ușor accesibil și generos. În alte cuvinte, un loc cum nu se putea mai potrivit pentru publicul interesat de cultură, preocupat de estetica lucrurilor ce-l înconjoară, public în care se regăsesc persoane ce recunosc autenticitatea și contemplația ca germeni ai creativității.

Facebook event

Abonamentele pot fi achiziționate la prețul de 90 de lei în rețeaua iabilet.ro la următorul link. La eveniment abonamentele vor fi disponibile la 120 de lei.

Cum multe alte surprize și detalii vor fi anunțate în viitorul apropiat, lăsăm loc, momentan, câtorva precizări despre primele trupe confirmate la SOUNDART Festival:

EXIVIOUS: supergrupul olandez format în 2009 la inițiativa lui Tymon Kruidenier ajunge pentru prima dată în România. Cvartetul reunește foști membri Cynic, Pestilence, cât și muzicieni care activează în Dodecahedron și The New Dominion. Stilul Exivious îmbină jazz fusion și metal într-o viziune modernă excelentă. Recent, trupa a intrat în prestigiosul catalog Season of Mist pentru lansarea unui nou album. http://bit.ly/2gXiD5K Totodata formatia Exivious au anuntat ca in acest an vor avea ultimile aparitii live, ei urmand sa se desparta. “As part of our farewell gigs, we'll be playing Soundart Festival in Romania, May 5th 2017. Get your early bird tickets here now! It is with a heavy heart that we’ve decided to end Exivious. I started the band not long after I picked up the guitar and ever since, it has been a major part of my life. Exivious has always evolved with our musical tastes. From the death metal days of our early demos to the jazz-fusion inspired debut album to the post-rock inspired 2nd album, Liminal. We’d like to thank our incredible fans for their love and support. To celebrate our musical journey and to say a final goodbye, we will be doing a handful of farewell shows in 2017.”

STONED JESUS: cu siguranță cea mai cunoscută trupă din Europa de Est când vine vorba de stoner rock/psychedelic. Ucrainienii de la Stone Jesus sunt renumiți pentru regalul de doom metal tradițional, stoner rock și psychedelic pe care îl prezintă cu succes fanilor la fiecare show al trupei, cât și pe cele trei albume de studio lansate până în acest moment.

NIGHTSTALKER: Eclecticii heavy rock de la Nightstalker si-au confirmat prezenta la SOUNDART FESTIVAL si vor cobori in iarba gradinii de vara a clubului Quantic pentru a ne oferi o doza intensa din sound-ul toropitor ce a definit muzica lor in cei peste 25 de ani de activitate live asidua.

WHITE WALLS: una dintre cele mai relevante trupe românești din aria progressive nu trebuia să lipsească din peisajul festivalului. White Walls au obișnuit publicul de-a lungul anilor cu materiale de calitate, iar anul 2016 a adus cu sine revenirea trupei cu un nou single, promovat într-o serie de concerte.

LOWBAU: nascută în undergroundul vienez în 2006, trupa austriacă aduce un blend de southern rock și sludge pe scena SOUNDART Festival. Chiar și numele materialelor lansate până acum ofera indicii curioșilor despre ce înseamnă sound-ul Lowbau - “A darker shade of Blues” și “Urban Voodoo”.

RoadkillSoda: cea mai relevanta trupa romaneasca de stoner/desert rock/rock’n’roll nu putea sa lipseasca din lineup-ul SoundArt Festival. Grupul se considera a fi reflectia anilor ’70 a unui Dodge prafuit, a tricoului uzat, a tatuajelor, a bauturii sorbite sub arsita soarelui, a spiritului nomad si contemplativ. La sfarsitul anului 2016, RoadkillSoda a lansat cel de-al patrulea album, intitulat Space Echo & Time.

Wooldozer: o formatie care tine sacru acel tip de rock heavy, ciudat, uneori imbibat cu alcool si afumat pana la obscur, uneori funky, alteori psihedelic, cu radacini in blues-ul si hard rock-ul anilor '70, impletit cu era vulgaris in care undeva, in imensitatea cerului din desertul californian, se nastea infamul stoner rock.

Groove Therapist: originara din Atena, Groove Therapist este o trupa de progressive rock formata din 5 membri. Dupa cinci ani de activitate, in 2015 a avut loc lansarea albumului de debut prin Leaders Records; “Mr. Funker, The Myth” este un material conceptual care imbina secvente rock, metal, funk si elemente de progresiv.

September Code: veterani ai scenei prog. rock din Atena, grupati in 2002. September Code face parte din rooster-ul The Leaders Records, prin care grecii si-au lansat al treilea album, in 2016. Sound-ul trupei este o fuziune bine controlata intre prog rock si heavy metal.

Risin Sabotage: Specializati in imersarea ascultatorului intr-o paradigma pur psihedelica, sound-ul ucrainenilor este condimentat cu pasaje doom, in care basul si chitara se contopesc pentru a da nastere unui cocktail exploziv. O trupa inca tanara, avand lansate pana in prezent doua materiale de studio, Risin Sabotage genereaza o atmosfera turbulenta ce incita ascultatorul sa evadeze din abisul sau interior frangand lantul autoconstrangerii.

Chaplin’s Dream: un proiect nou de prog, format in 2014 in Bulgaria. Trupa vine pentru prima data pe meleagurile noastre si se afla in pregatiri pentru lansarea albumului de debut. Chaplin’s Dream castiga fani in mod constant prin flerul pe care il etaleaza in a lega riff-uri dinamice cu pasaje melodice.

GREEN YETI: (psychedelic / stoner GR) Originari din Atena, Green Yeti s-au infiintat in 2014 si au reusit sa lanseze albumul de debut in 2016. Intitulat “The Yeti Has Landed”, materialul e considerat unul dintre cele mai reusite albume din zona stoner/doom ale anului respectiv. Membrii Green Yeti activeaza/au activat si in Brotherhood of Sleep, Reversed Nature, Stonerow si Spacement. Youtube

TRAGIC (psychedelic / doom & post-metal RO) / Youtube

MINRAUD(prog IT)

HESPERION (prog / power RU)

ARASHAI (hybrid / stoner / nu metal RO)

AVALANCHE STREET(stoner RO)

COD(southern/stoner RO)

Pentru mai multe informații sau orice fel de întrebări, vă așteptăm pe pagina evenimentului de pe Facebook. Ne puteți contacta și prin e-mail.

BILETE gasiti in reteaua fizica iabilet (Hard Rock Cafe, Beraria H, Magazinul Muzica, Reteaua SAY SHOP,Agentiile Perfect Tour, stand-ul de bilete de la Metrou Unirii 1 (langa casa de bilelete Metrorex), Magazinele IQBox si Uman, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic si pe cele 1500 de terminale self-service ZebraPay din Kaufland, Cora, Auchan, Carrefour si Mega Image din toata tara). Online puteti plati cu cardul, Paypal, pe factura la Vodafone, pe factura Orange, ramburs cu plata cash prin FanCurier oriunde in tara sau prin OP.