Soundart Festival - Cluj Napoca poster

Soundart Festival - Cluj Napoca

May 11, 2018 18:00, 1 day, 6 hours
Form Space
Email:
Aleea Stadionului, numărul 2
Cluj-Napoca
Romania


Soundart Festival ajunge si la Cluj Napoca, dupa o prima editie de succes in 2017, la Bucuresti. Astfel, primele trupe anuntate la Soundart Festival Cluj Napoca sunt:

STONED JESUS - stoner rock – Ucraina

Stoned Jesus sunt cu siguranta cea mai cunoscuta trupa din Europa de Est cand vine vorba de stoner rock/psychedelic. Ucrainenii sunt renumiti pentru regalul de doom metal traditional, stoner rock si psychedelic pe care il prezinta cu succes fanilor la fiecare show al trupei, cat si pe cele trei albume de studio lansate pana in acest moment. Stoned Jesus revin in cadrul SoundArt dupa participarea de la prima editie in care au prezentat publicului materialul “Seven Thunders Roar” in intregime, cu siguranta cel mai special moment al festivalului. In acest moment, trupa se pregateste sa lanseze un noul album, iar publicul prezent la SoundArt Festival 2018 va avea oportunitatea de a asculta piese noi, in premiera la Cluj Napoca, Bucuresti, Timisoara, Satu Mare si celelalte orase din turneul lor.

PUTA VOLCANO – stoner rock / hard rock – Grecia Puta Volcano este una dintre cele mai relevante aparitii pe scena de stoner rock din Grecia in ultimii ani. Trupa s-a format la Atena in 2011 si a reusit sa lanseze doua materiale, “The Sun” si “Harmony of Spheres”. Lansat in 2017 si primit foarte bine atat de fani, cat si de presa, “Harmony of Spheres” poate fi considerat un album care reflecteaza asupra complexelor intrebari despre viata si univers, enigme transpuse in 8 piese de stoner rock psihedelic innobilate de vocea remarcabila a Lunei Stoner. Trupa a participat de-a lungul anilor la Desert Fest, Street Mode Festival, HiJack Fest, Ziria Music Festival, Rockwave Festival samd.

SOMALI YACHT CLUB – psychedelic stoner/shoegaze/post-metal – Ucraina

Somali Yacht Club, una dintre cele mai importante titulaturi stoner din Ucraina, confirma prezenta la SoundArt 2018 si garanteaza o transa live in cheie psihedelic stoner rock, asezonat cu influente shoegaze si post-metal. Trio-ul si-a inceput activitatea in 2010, dupa un jam session la care au participat mai multe trupe, proiectul devenind in scurt timp trupa principala pentru toti membrii sai. Tot in 2010, demo-ul “Sandsongs” a fost lansat, urmat de participarea trupei la numeroase festivaluri din Europa precum Desertfest, Sonicblast Moledo, Metronome Festival, Inne Brzmienia, Žiežmariai, Respublica. Albumul de debut Somali Yacht Club, “The Sun” a fost lansat in 2014 si a fost urmat de un turneu de promovare alaturi de Etherial Riffian.

LOWBAU - southern rock / sludge - Austria

Lowbau este o formatie nascuta in undergroundul vienez in 2006, care ne aduce un blend unic de southern rock si sludge pe scena Soundart. Cu o energie exploziva, acestia ne arata ce inseamna sound-ul Lowbau cu un mesaj simplu dar vibrant: Keep going, keep going, don't stop..

PURPLE DINO – Alcohol fueled heavy rock – Grecia Purple Dino si-au inceput activitatea in 2013. Grupul celor patru “dinozauri mov” din Grecia experimenteaza intr-un stil care sterge granitele dintre rock’n’roll, stoner si heavy metal. Recomandati de cele mai multe ori fanilor 1000Mods, Nightstalker si Planet of Zeus, trupa si-a gasit usor un loc in scena de stoner rock din Grecia. In 2013, au lansat primul demo, “Demosaurus”, urmat de albumul de debut, “Jurassic Bar”. In 2017 au lansat cel de-al doilea album, “And Now What?!”.

GROOVE THERAPIST - Prog - Grecia

Originara din Atena, Groove Therapist este o trupa de progressive rock formata din 5 membri. Dupa cinci ani de activitate, in 2015 a avut loc lansarea albumului de debut prin Leaders Records; “Mr. Funker, The Myth” este un material conceptual care imbina secvente rock, metal, funk si elemente de progresiv.

Abonamente pe 2 zile:

  • Categoria earlybird este la 60RON - Nr. limitat de 300 de bilete.
  • Categoria pre-sale este la 70 RON - Dupa epuizarea biletelor earlybird sau pana la 1 Aprilie 2018

Acces General - 80 RON - la intrare, in ziua evenimentului.

Eveniment organizat de Nomad Events si Cavalleria Events

Locatie - /Form Space, Aleea Stadionului 2.