Afisul complet al Festivalului Posada 2019

Evil Invaders, freneticii moștenitori belgieni ai thrash metalului optzecist, vin în premieră în România, la Festivalul Posada Rock, care se va desfășura pe Stadionul Municipal din Câmpulung Muscel, în perioada 30 august – 1 septembrie 2019.

Abordând un metal rapid, în forță și fără compromisuri, EVIL INVADERS au luat prin surprindere scena europeană, iar în cei numai 10 ani de carieră au ajuns să fie considerați una dintre cele mai proaspete și mai energice trupe live. Amestecul de thrash, speed, heavy și progressive metal, extras parcă din perioada de aur a genului, dar cu sound-ul actual, au propulsat trupa în preferințele publicului. Caracterizată de revista Rock Hard ca ”respirând spiritul anilor ’80… fără a crea o atmosferă retro prăfuită”, EVIL INVADERS duc mai departe stilul care a scos la lumină monștri sacri precum Metallica, Megadeth, Slayer, Overkill sau Motörhead.

Cu două albume și două EP-uri la activ, belgienii au susținut sute de concerte în Europa și Japonia, urcând pe scena celor mai importante festivaluri, printre care Wacken Open Air sau Bang Your Head. În octombrie vor lansa un album și un DVD live, dar publicul român va avea ocazia să îi vadă pe viu, în recital la Festivalul Posada Rock, pe 31 august.

EVIL INVADERS se alătură line-up-ului internațional al ediției din acest an, format deja din Tiamat, Moonspell, Soen, Diamond Head, Entombed A.D., Wheel și The Price. Lor li se vor adăuga cei 10 newcomeri care vor participa la cel mai important festival concurs din țară.

Festivalul Posada Rock este organizat de Asociația Rock Culture în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpulung, fiind proiect prioritar al Ministerului Culturii și Identității Naționale.

DIAMOND HEAD, legendara trupă aflată în fruntea curentului New Wave of British Heavy Metal, vine în premieră în România și va susține un recital extraordinar la Festivalului Posada Rock, care se va desfășura pe Stadionul Municipal din Câmpulung Muscel, în perioada 30 august – 1 septembrie 2019.

Înființată în 1976 de chitaristul englez Brian Tatler, DIAMOND HEAD a fost parte esențială a New Wave of British Heavy Metal, curentul care a modelat muzica rock în anii ’80 și ale cărui influențe se regăsesc până în zilele noastre în sound-ul celor mai titrate trupe de succes mondial. Metallica a preluat piese de la DIAMOND HEAD, precum ”Am I Evil” sau ”Helpless”, pe materialele lor discografice, iar Steve Harris de la Iron Maiden spune că, la vremea respectivă, DIAMOND HEAD păreau că vor fi noii Led Zeppelin în termeni de succes. Albumul ”Lightning to the Nations” (1981) a fost o revelație a momentului, fiind considerat un deschizător de drumuri și o influență majoră pentru nume mari aflate atunci la început de drum, printre care Metallica și Megadeth.

La mai bine de patru decenii de la debut, DIAMOND HEAD au la activ opt albume de studio și cinci live-uri. Cel mai recent produs discografic al lor, ”The Coffin Train”, a fost lansat în urmă cu doar câteva săptămâni și a avut parte de cronici laudative din partea criticii de specialitate, care îl consideră un urmaș demn al legendarului ”Lightning to the Nations”, cu un sound adus la zi, fără a abandona stilul care i-a făcut cunoscuți. Turneul de promovare a albumului va include și un show la celebrul festival Wacken Open Air.

DIAMOND HEAD vor urca pe scena de la Posada Rock în seara zilei de 1 septembrie și vor susține un recital de o oră și jumătate, în care vor trece prin toată discografia lor, oferind publicului o lecție de New Wave of British Heavy Metal venită chiar de la pionierii genului.

DIAMOND HEAD este a patra trupă anunțată pentru ediția de acest an a Festivalului Posada Rock, alături de Tiamat, Moonspell și Soen. Alte formații în recital vor fi anunțate pe parcursul săptămânilor viitoare. Lor li se vor adăuga cei 10 newcomeri care vor participa la concursul care pune la bătaie premii consistente, festivalul rămânând și anul viitor o rampă de lansare pentru trupele rock tinere, respectându-și statutul de cel mai important festival concurs din țară.

WHEEL și THE PRICE,două dintre revelațiile scenei metal europene în ultimul an, ajung în premieră în România laFestivalului Posada Rock, care se va desfășura pe Stadionul Municipal din Câmpulung Muscel, în perioada 30 august – 1 septembrie 2019.

WHEEL vine din Finlanda, unde fondatorul trupei, britanicul James Lascelles, a emigrat pentru a urma o carieră muzicală. După ce a atras atenția criticii muzicale și iubitorilor de progressive metal cu EP-ul ”The Path that Divides”, WHEEL a lansat anul acesta albumul de debut, ”Moving Backwards”, cu care a intrat imediat în topurile de specialitate. Mai mult, trupa este nominalizată la prestigioasele premii Progressive Music Awards, la categoria Limelight, dedicată newcomerilor. Cu un sound modern, tehnic, dar plin de feeling, WHEEL e cu siguranță un nume de urmărit pe scena Festivalului Posada Rock.

THE PRICE este proiectul de suflet al producătorului, inginerului de sunet și chitaristului italina Marco Barusso. După ce a lucrat cu trupe precum Lacuna Coil, HIM, 30 Seconds to Mars sau Coldplay, Marco Barusso, anul acesta Marco Barusso a lansat proiectul THE PRICE și albumul ”A Second Chance to Rise”, pentru care a colaborat cu muzicieni reputați ai scenei metal italiene. Stilul abordat este un amestec inedit de dark alternative cu infuențe de metal scandinav și new wave optzecist, totul fiind închegat de melodicitate.

WHEEL și THE PRICEvor urca pe scena Festivalului Posada Rock în seara de 30 august și se alătură line-up-ului internaționalalediției dinacest an, format deja dinTiamat, Moonspell, Soen și Diamond Head. Încă o formație în recital va fi anunțată pe parcursul zilelor viitoare. Lor li se vor adăuga cei 10 newcomeri care vor participa la concursul care pune la bătaie premii consistente, festivalul rămânând și anul viitor o rampă de lansare pentru trupele rock tinere, respectându-și statutul de cel mai important festival concurs din țară Abonamentele costă 130 de lei / buc. și pot fi achiziționate online direct de pe pagina festivalului www.posadarock.com, din rețeaua www.iabilet.ro sau de pe pagina de facebook a eventului.
Festivalul Posada Rock este organizat de Asociația Rock Culture în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpulung, fiind proiect prioritar al Ministerului Culturii și Identității Naționale.

ENTOMBED A.D., regii suedezi ai death’n’roll-ului, urcă pe scena Festivalului Posada Rock, care se va desfășura pe Stadionul Municipal din Câmpulung Muscel, în perioada 30 august – 1 septembrie 2019.

Istoria trupei a început în urmă cu mai bine de trei decenii, ENTOMBED fiind pionieri ai death-metal-ului scandinav. Albumul de debut, ”Left Hand Path” (1990), este considerat un clasic al genului, dar ”Wolverine Blues” (1993) este cel în care stilul trupei se îmbogățește cu influențe melodice de hard’n’heavy, rezultând melanjul inconfundabil cunoscut azi ca death’n’roll. După nouă albume de studio și multe schimbări de componență, în 2014 trupa își schimbă numele în ENTOMBED A.D. și, în frunte cu vocalistul L-G Petrov, duce mai departe moștenirea și stilul energic care se pretează perfect show-urilor live. Având la activ încă două albume de studio sub noua titulatură, ENTOMBED A.D. va lansa pe 30 august un al treilea, ”Bowels of the Earth”, care este așteptat cu mare interes de comunitatea rock internațională. La doar o zi după lansarea noului album, pe 31 august ENTOMBED A.D. vor urca pe scena Festivalului Posada Rock pentru un recital în care vor oferi publicului noile compoziții, dar și piesele clasice care le-au adus numele de ”regii death’n’roll-ului”.

ENTOMBED A.D. se alătură line-up-ului internațional al ediției din acest an, format deja din Tiamat, Moonspell, Soen, Diamond Head, Wheel și The Price. Lor li se vor adăuga cei 10 newcomeri care vor participa la concursul care pune la bătaie premii consistente, festivalul rămânând și anul viitor o rampă de lansare pentru trupele rock tinere, respectându-și statutul de cel mai important festival concurs din țară

Abonamentele pot fi achiziționate online direct de pe pagina festivalului www.posadarock.com, din rețeaua www.iabilet.ro sau de pe pagina de facebook a eventului.
Festivalul Posada Rock este organizat de Asociația Rock Culture în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpulung, fiind proiect prioritar al Ministerului Culturii.

GOD – THE BARBARIAN HORDE și FOCURI, reprezentând două generații ale undergroundului românesc, închid afișul Festivalului Posada Rock, care se va desfășura pe Stadionul Municipal din Câmpulung Muscel, în perioada 30 august – 1 septembrie 2019.

Sărbătorind un sfert de secol de existență, ieșenii de la GOD – THE BARBARIAN HORDE revin pe scena Posada Rock după ce, în 1997, primiseră Premiul I în secțiunea Metal a festivalului. Într-o carieră de 25 de ani, trupa a trecut de la gothic metal la ceea ce membrii ei numesc ”barbarian metal”, un stil apropiat de trupe europene consacrate, precum Finntroll, Amon Amarth sau Eluveitie. Pe 1 septembrie, GOD – THE BARBARIAN HORDE vor susține la Câmpulung un recital extraordinar, în care metalul în forță se va îmbina cu elemente tradiționale, într-un show care va cuprinde piese din întreaga carieră a trupei.

FOCURI fac și ei parte din categoria laureaților Posada Rock, primind Marele Premiu la ediția din 2013. Trupa din Roman este reprezentanta noilor curente din underground, abordând un progressive metal agresiv și modern. Albumul de debut, ”Imminent Conflict” (2017), este un produs la standarde occidentale, atât din punct de vedere al creației și interpretării, cât și al producției. Pe 30 august???, FOCURI se întorc la Câmpulung, dornici să confirme faptul că Marele Premiu câștigat în urmă cu 6 ani a fost unul pe deplin meritat.

GOD – THE BARBARIAN HORDE și FOCURI sunt singurele trupe românești în recital care se alătură line-up-ului internațional format din Tiamat, Moonspell, Soen, Diamond Head, Entombed A.D., Evil Invaders, Wheel și The Price. Lor li se vor adăuga cei 10 newcomeri participanți la concursul care pune la bătaie premii consistente, festivalul rămânând și anul viitor o rampă de lansare pentru trupele rock tinere, respectându-și statutul de cel mai important festival concurs din țară.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Diverta, Carturesti, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Uman, Casa de Balet si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara. BILETE

image - see following caption
Photo: a