BIO-CANCER [Thrash Metal] [Grecia] la Rockstadt Extreme Fest

Din pacate trupa Archaic nu mai poate ajunge la Rockstadt Extreme Fest dar in schimb avem un alt numar de thrash metal de calitate:

BIO-CANCER [Thrash Metal] [Grecia]

Bio-Cancer este o trupa de thrash metal din Atena, Grecia, formata la sfarsitul anului 2010. Printre cele mai vechi materiale a fost o contributie la compilatia Thrash Or Be Thrashed Vol.2. Ei au lansat primul lor album, Ear Piercing Thrash, în 2012, sub egida Thrash Attack Records și al doilea album, Tormenting the Innocent, prin Candlelight Records în 2015. În timp ce Metal Forces a descris Tormenting the Innocent ca fiind o formă destul de generică de metal thrash, Noise Magazine a fost mult mai favorabil, acordând albumului un scor perfect și lăudând Bio-Cancer ca una dintre “trupele de thrash metal de ultima generatie”. Brave Words & Bloody Knuckles și Stormbringer.at consideră că muzica trupei nu este deosebit de inovatoare dar bine scrisa.

Bio-Cancer au avut turnee cu mai multe trupe faimoase cum ar fi Sodom, Onslaught, Rotting Christ, Xentrix, Artilerie și Marduk. Stilul muzical al trupei a fost comparat cu cel al altor trupe grecești de underground Flames, Acid Death, Suicidal Angels și Insidead precum și a altor trupe precum Sodom, Kreator, Testament și Shrapnel. Brave Words & Bloody Knuckles au remarcat faptul că Bio-Cancer combină elemente de thrash metal teutonic cu elemente ale metalului thrash de la Bay Area și că Lefteris folosește tehnici vocale de speed și black metal care adaugă varietate la sunetul trupei. Metal.de a comparat stilul vocal al lui Lefteris cu cel al lui Chance Garnette de la Skeletonwitch.


image - see following caption
Photo: ref