Maeștrii Candlemass lansează un nou material discografic

Vești mari pentru iubitorii de doom. Maeștrii Candlemass lansează un nou material discografic în data de 25 mai. Este vorba de un EP cu numele “House Of Doom”, care va avea 4 piese: 1. House of Doom
2. Flowers of Deception
3. Fortuneteller
4. Dolls on a Wall Piesele au fost înregistrate în studioul lui Marcus Jidell, care a vizitat România anul trecut, la Posada Rock, cu formația Soen. De asemenea, Marcus Jidell este chitarist în alte două formații înființate de Leif Edling (liderul formației Candlemass), și anume Avatarium și The Doomsday Kingdom.

În 2011, Leif Edling, a anunțat că formația pregătește ultimul album din carieră, “Psalms For The Dead”, care a apărut in iunie 2012. Promisiunea a fost respectată, chiar dacă în 2016 a apărut un nou material Candlemass, pe nume “Death Thy Lover”, deoarece este vorba de un EP, nu de un album întreg. La 2 ani de la lansarea EP-ului “Death Thy Lover”, Candlemass lansează din nou un EP, păstrînd promisiunea de a nu mai lansa albume noi după “Psalms For The Dead”.

EP-ul “Death Thy Lover” a fost primul material Candlemass cu Mats Leven la voce în calitate de membru oficial, care este al 6-lea vocalist al trupei cu un total de 11 albume oficiale. Mats Leven mai colaborase anterior cu o mulțime de formații, inclusiv cu Therion și cu Yngwie Malmsteen și în 2012 era membru în Krux, o altă formație de doom metal a lui Leif Edling. Vocalistul precedent, Rob Lowe, care a fost și vocalistul formației Solitude Aeturnus, a fost membru Candlemass în perioada 2006-2012, după ce l-a înlocuit pe Messiah Marcolin și a înregistrat 3 albume cu Candlemass (“King Of The Grey Islands”, “Death Magic Doom” și “Psalms for The Dead”). Înlocuirea sa a avut loc puțin înainte de lansarea oficială a ultimului album, Mats Leven fiind soluția de avarie pentru concertele deja programate. Acesta a avut inițial statut de colaborator pentru concerte și a devenit membru oficial abia în 2015, deși formația a înregistrat în 2013 tot cu Mats Leven la voce piesa “To Ride, Shoot Straight And Speak The Truth”, lansată inițial de Entombed.