New realease

“Those who stare at the dying light will fall into Iris.”

După albumul “Ash of Dying and Light Dying” (2015), canadienii Altars of Grief se întorc în 2018 cu “Iris”, un al doilea album de proporții, povestirile melancolice de pe acesta, ating noi adâncimi de frumusețe și tristețe în același timp.

Vocalistul formației, Damian Smith spune: “Povestea lui Iris este foarte înrădăcinată în împrejurimile noastre și se ocupă de luptele de dependență, de boală și de religie. Un tată se află în imposibilitatea de a se apropia si de a avea grijă de fiica sa, grav bolnavă. Alunecând adânc și mai adânc în viciile sale și simțindu-se respins de noua credință găsită și neclintită a lui Iris, intră în mașină și decide să o lase în urmă. Undeva de-a lungul drumului înghețat, își pierde controlul asupra vehiculului și moare. Purgatoriul lui este să privească neputincios, pe măsură ce Iris se stinge încet încet în boala ei fără el.”

Coperta albumului este opera lui Travis Smith [Seempieces] (Katatonia, Opeth, Anathema). Lucrarea întruchipează cu strălucire momentele finale ale lui Iris, în timp ce îngenunchează înaintea bisericii înconjurate de iarnă și îmbrățișează soarta ei.

Albumul “Iris” poate fi ascultat integral pe canalul Bandcamp al casei de discuri Hypnotic Dirge Records, de unde poate fi și comandat.

YouTube: