ONSLAUGHT la Rockstadt Extreme Fest 2019

ONSLAUGHT [Marea Britanie] (Thrash)

Bazele ONSLAUGHT au fost puse de Nige Rockett și Steve Grice în Bristol, în 1982, proiectul stând inițial sub semnul influențelor hardcore punk pentru ca apoi să vireze direct către sound-ul trash metal. După câteva schimbări de componență și o despărțire, trupa a redevenit activă din 2005 pentru a-și întregi palmaresul muzical. Ultima modificare de formulă a avut loc în 2018 pentru a aduce un „sound complex, mult mai puternic și agresiv ca până acum”, potrivit declarațiilor date de Rockett pentru publicația Blabbermouth.

Albumul de debut al grupului, „Power from Hell” (1985), a marcat turnura clară de la punk către melodii cu puternice influențe heavy metal, cu versuri marcate de teme satanice și un sound întunecat. La numai un an distanță a urmat cel de-al doilea material, intitulat „The Force”, lansare care a fost însoțită de un turneu alături de nume ca Motörhead, Exciter, Girlschool, Kreator, Nuclear Assault, Agent Steel, Angel Dust, Exumer, Messiah, Sabbat sau Anthrax.

În ciuda modificărilor dese ale componenței trupei, în 1989 apare „In Search of Sanity”, cel de-al treilea material, care a ajuns pe locul 46 în topurile britanice și a fost urmat de un turneu de un an, alături de trupe precum Annihilator, Xentrix, Slammer, the Crumbsuckers, Horse, Drunken State sau Dead On.

image - see following caption
Photo: ref

2007 aduce un nou material, „Killing Peace”, pentru ca în 2009, Onslaught să înregistreze un album live care include show-ul susținut în cadrul Damnation Festival din Leeds. A urmat „Sounds of Violence” (2011) și „VI” (2013), lansări completate de Thrash Invasion tour, tur de forță care a inclus show-uri în SUA, Canada, Brazilia, Chile și alte țări din America de Nord și de Sud.

În prezent, trupa lucrează la cel de-al șaptelea album ce urmează să fie lansat în cursul acestui an.