Pestilence s-au intors

Pestilence, originari din Enschede, Olanda, au debutat la mijlocul anilor 80 ca o trupa de thrash metal, in mare voga in acea perioada, cu albumul „Malleus Maleficarum” (1988) si s-au conscarat imediat, devenind lideri al genului, fiind considerata una din trupele cele mai brutale si intense. În 1989, a lansat al doilea album, “Consuming Impulse”, un mare pas spre scena Death Metal. Odată cu lansarea sa, Pestilence a câștigat o atenție internațională și a devenit foarte apreciată pe plan mondial de fanii death metal. Al treilea album „Testimony of the Ancients” (1991) se confunda cu inrolarea basistului Tony Choy (Cynic) si preluarea indatoririlor vocale, de care pana atunci s-a ocupat Martin van Drunen, (cunoscut ca actualul vocalist a formatiei Asphix) cu Patrick Mameli, basistul formatiei.

Cel de-al patrulea album al trupei, “Spheres”, a fost lansat în 1993. Pestilence a început să mixeze elemente de fuziune a jazz-ului în stilul Death Metal și a folosit sintetizatoare de chitară pe întreg albumul ceea ce a fost foarte avangardist pentru acel moment. După o perioadă scurtă de timp, trupa a decis în mod unanim să se despartă, simțindu-se că au atins punctul culminant al creației.

Dupa o perioada lunga de inactivitate, Pestilence s-au reunit in 2008, iar in 2009 au scos un nou album „Resurrection Macabre”, urmat in 2011 de „Doctrine”. In aceeasi perioada s-au alaturat trupei Stephan Fimmers (Necrophagist) și Tim Yeung (Morbid Angel, Hate Eternal). Cei doi noi membri au fost de asemenea incluși în sesiunea de înregistrare a celui de-al șaptelea album Pestilence, “Obsideo”.

A urmat apoi o perioada de sase ani in care Pestilence au luat o pauza, pentru ca la inceputul anului 2017 proprietarul înregistrărilor Hammerheart Records, Guido Heijnens și Patrick Mameli sa aiba câteva întâlniri foarte constructive in urma carora au aparut noi materiale (un demo si doua single-uri – „Discarnate Entity”, „Multi Dimensional” si „Hypnotic”). Acestea nu au facut altceva decat sa anunte un material extrem de puternic sub forma unui nou album intitulat “Hadeon” ce urmeaza a fi lansat oficial pe 5 martie 2018, in urma unui tunrenu de promovare in intreaga Europa (ianuarie-februarie) ce va ajunge si in Romania, in Bucuresti – Club Fabrica (13 februarie) si Cluj – Flying Circus (14 fabruarie).

Acest album este într-un fel întoarcerea la origini, dar cu influnete de progresiv-detah metal ce ne duc cu gandul la cei ce au pus bazele acestui stil, formatia Death.

Albumul „Hadeon” poate fi deja audiat pe Bandcamp.

Line-Up: Patrick Mameli (Bass, Guitars, Vocals), Septimiu Hărşan (Drums), Tilen Hudrap (Bass), Santiago Dobles (Guitars (lead)), intre timp locul lui fiind luat de Calin Paraschiv.