There's A Light, GOLD si Throane confirmate pentru DBE 10

Întâlnirile DBE se formează, în principal, prin implicarea unei comunități fragile formata din oameni veniți din toată Europa și nu numai. S-ar putea spune că aceștia sunt „die-hard fans”. Unii vin de la bun început, alții s-au alăturat mai târziu, poate chiar pentru prima dată, dar exista mereu dorinta unui nou eveniment. Conceptul DBE nu include trupe mari sau trupe care sa cante in deschidere. Noile confirmari sunt: There's A Light, GOLD si Throane.

image - see following caption
Photo: dbe

There's A Light este una dintre trupele confirmate de aceasta data pentru cea de-a zecea editie DBE, care se va desfasura intre 19-22 august 2020 in Alba Iulia. There's A Light sunt din Lahr / Freiburg, Germania si sunt autorii unor acorduri post rock / experimental, dupa cum declara chiar ei. Trupa a scos pana acum doua materiale, un album (“A Long Lost Silence”-2018) si un EP (“Kartoum”-2012 ). Ele se gasesc pe Bandcamp. There's A Light inseamna: David Christmann - chitara, Markus Dold - chitara, Jonas Obermüller - Keyboards, Andreas Richau - Vocals / Bass, Jan Lüftner - tobe.

GOLD este o trupa avant-garde dark rock din Rotterdam, Olanda. Sunt autorii albumului “'Why Aren't You Laughing?“ (2019), album ce imbina influente goth (site-ul Kerrang l-a descris “The Cure at their melancholic best.”) cu voci eterice, atmosferice. Reamnintind de inovatia celor din Godspeed You! Black Emperor, de delicatetea lui Kristin Hersh, dar adanc inradacinati intr-un sound rock definitoriu si acaparator, GOLD au devenit o entitate unica. Personalitatea distincta a trupei i-a adus in atentia celor din Converge cu care au facut un turneu in 2016-2017 si a celor din New Model Army cu care au concertat in 2018. Albumul de debut “Interbellum” a fost lansat in 2012 la casa de discuri germana VAN Records. A urmat “No Image” in 2015 iar in 2017 au lansat “Optimist”, cel mai bine primit album al trupei pana acum. Pentru fiecare album, Milena Eva (voce) s-a ocupat si de partea lirica. Din GOLD fac parte: Thomas Sciarone-chitara, Kamiel Top-chitara, Jaka Bolič -chitara, Leyla Overdulve-bas, Igor Wouters-tobe.

image - see following caption
Photo: dbe

Throane este un proiect de post-black metal din Franta. Throane este viziunea fotografului / ilustratorului / designerului enigmatic Dehn Sora (Blut Aus Nord, Ulver, Deathspell Omega). Pana acum, Throane are doua albume: “Plus une Main à Mordre” (2017) si “Derrière​-​nous, la lumière” (2016). Despre sonoritatile Throane s-a spus ca, la fel ca arta vizuală a lui Sora, muzica sa are o singularitate hipnotică, aproape ireala. Muzica apare ca o meditatie moderna, dar la fel de incarcata spiritual. Pe albumul “Plus une Main à Mordre” apar ca invitati Colin Van Eeckhout (AMENRA), Sylvain (Incivil Tragedia) si Valnoir, grafician. Albumul este marcat de ferocitate autentica găsind elemente comune cu Swans, Breach și Godflesh, marcat de tonalitati de doom, post black-metal, post-hardcore și industrial. In niciun caz conventionala, muzica Throane nu poate fi numita disonanta sau armonioasa.

image - see following caption
Photo: dbe

Au mai fost confirmate trupele: Ved Buens Ende, A Swarm of the Sun, Oranssi Pazuzu si Saor.

Festivalul Dark Bombastic Evening este la cea de-a 10 editie si va avea loc intre 19 si 22 august in Alba Iulia. Pana la sfarsitul anului, pretul abonamentului ramane 352 lei, dupa care va creste la 389 lei. Vor exista si bilete pe zile. Bilete se gasesc pe Eventbook si www.darkbombasticevening.com.