Album review: Tribulation - Down Below (Century Media 2018)

Ajunși cu Down Bellow la cel de-al 4-lea album de studio suedezii de la Tribulation încearcă și reușesc să meargă în continuare pe drumul de mijloc dintre metalul agresiv și rockul de stadion (dacă mai există așa ceva), drum deschis cu albumul anterior Children of the Night din 2015 și reușesc să ajungă unde și-au propus.

Albumul e o combinație de riffuri melodioase, sprijinite pe ritmul suficient de alert al tobelor și bassului, totul fiind întregit de vocea hârcâită a vocalistul. Un praf de gothic optzecist e presărat deasupra ca toping. ‎ ‎Combinația asta poate să-i îndepărteze pe cei care poate sunetul le place, însă îi sperie vocea, cât și pe cei care preferă un sunet mai agresiv pentru tipul ăsta de voce. Cei care nu au astfel de dileme stilistice sunt cei mai câștigați, ei fiind beneficiarii hibridului creat de Tribulation.

Cu 9 piese care au împreună doar aproape 47 de minute, Down Bellow arată că Tribulation au ajuns la un nivel de maturitate creativă care le permite să fie suficienți de conciși și în același timp să livreze ce și-au propus, adică un album melodios și atrăgător. ‎

‎ Aflați în turneu pentru promovarea actualului material discografic, suedezii vor putea fi urmăriți live și în România, urmând să concerteze în Quantic Club pe data de 23 martie 2018, în deschidere la Insomnium.