Spiritual Front live in Quantic (:Umbra / Black Water)

SPIRITUAL FRONT se reintorc in Bucuresti cu 2 show-uri de exceptie, special pentru fanii romani, in Quantic Club. Astfel ca vineri, 30 noiembrie, acestia isi vor promova noul album “Amour Braque”, dar si piesele ce i-au consacrat si i-au lipit de inimile fanilor. Invitati speciali sunt bucurestenii de la Umbra Sambata, 1 decembrie, SF prezinta un show cu totul aparte, premiera in Romania. Acestia vor avea un set special THE SMITHS si MORRISSEY. Invitatii speciali sunt brasovenii de la Black Water. SPIRITUAL FRONT - Suicidal Pop (Neofolk) - ITALIA https://www.facebook.com/spiritualfrontofficialpage/

:UMBRA - Alternative rock - ROMANIA https://www.facebook.com/douapuncteumbra/

BLACK WATER - Synth-pop | Chillwave | Electrogaze | Ambient - ROMANIA https://www.facebook.com/blackwaterbv/ BILETE: 30 noiembrie: 30 de lei - presale in reteaua iabilet.ro 40 de lei - la intrare, in ziua concertului

1 decembrie: 30 de lei - presale in reteaua iabilet.ro 40 de lei - la intrare, in ziua concertului

Combo ambele zile: 50 de lei - presale in reteaua iabilet.ro

Vineri - Sambata, 30 noiembrie - 1 decembrie Quantic Club Bucuresti, Intrarea Grozavesti SPIRITUAL FRONT este o trupa de neofolk din Roma. Membrii descriu muzica lor ca “nihilist suicide pop”, cu toate ca elementele de neoclasic si rock, folk melancolic, precum si tango sunt predominante, impreuna cu un sentiment experimental recurent. De la inceputuri, sunetul s-a transormat si a crescut, ajungand sa fie comparat cu Nick Cave, Swans, și Scott Walker. Trupa a aparut in 1999 ca un proiect condus de Simone “Hellvis” Salvatori, un chitarist si vocalist din Italia. Piesa “The Gift of Life” a aparut pe soundtrack-ul filmului Saw II, iar “Jesus died in Las Vegas” a fost folosita in serialul “Las Vegas”. Acestia au lansat in aprilie, anul acesta, albumul “Amour Braque”, album ce a primit foarte multe laude si recenzii pozitive.

Înființată în ianuarie 2015, :UMBRA aparține unui nou val de nume ale scenei alternative/indie rock, surprinzând printr-un sunet puternic și melodios cu influențe post-rock și grunge. Trupa vede aparițiile live ca pe cea mai bună armă a lor, experiența publicului cu formația fiind una personală, muzica lor reuşind să creeze un mediu intim, în care se trăieşte intens. :umbra înseamnă Mihai Alexandru Tacoi - voce principală și chitară, Matei Pușcaru - chitară bas și backing vocals, Cristi „Chinezu” Constantin – baterie și sampler. Primul videoclip :umbra a fost realizat cu un aer nonconformist pentru piesa Dau. Primul album al trupei, Noi, restul, este albumul călătoriei fiecăruia către omul din prezent. Este albumul care te face să te bucuri de răspunsuri. De la cele mai intense trăiri până la speranța cea calmă, piesele de pe „Noi, restul” își găsesc rostul în mintea celor care caută trăirea autentică și necenzurată. În noi, cei ce ne bucurăm și ne întristăm și mergem, apoi mai departe în fiecare zi.

BLACK WATER a aparut inițial ca un duo format din Silviu Pop si Sikorsky (Marius Muntean), nascut din pasiunea acestora pentru curentul new wave al anilor 90 in general si pentru muzica celor de la Depeche Mode in special. Cei doi sunt cunoscuti și in alte proiecte muzicale. Silviu Pop a activat în grupurile We are Numbers si Ordinul Negru iar Sikorsky este activ în The Thirteenth Sun, Round Sound si Aria Urbană. Odată cu venirea în grup a lui Teo Ardeleanu (The Dignity Complex), sunetul se schimbă, căpătând accente de post-rock si electrogaze. Noile compozitii devin mai atmosferice, cu o tenta electro mult mai pronuntata , cu influente diverse din muzica unor artisti precum Tycho, Phantogram, Future Islands sau Slowdive. Black Water a lansat primul EP intitulat Heartbeats pe 14 Octombrie. Este un material ce contine 4 piese si care a fost bine primit atat de public cat si de presa. In 2018 formula se extinde prin cooptarea a doi noi membri: Alex Halmagean (The Dignity Complex / Days of Confusion) - tobe si Catalin Ciolan ( Anemic Disco) - bas. In aceasta componenta au participat la 2 festivaluri - Afterhills (Iasi) si Amural (Brasov). In august a aparut si primul single in aceasta formula, Castaway, piesa fiind si suport pentru primul videoclip oficial al formatiei.

image - see following caption
Photo: s